Royal Party Servis | Novinky
607
blog,,columns-4,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

S měsícem červnem k nám dorazilo i horké letní počasí, což spousta z nás samozřejmě uvítá. Abychom si toto počasí mohli vychutnat plnými doušky, máme pro vás pár tipů na skvělé osvěžení. Chocolate In A Bottle Právě nám odstartovala sezóna garden party, BBQ a nejrůznějších venkovních oslav a k oslavám...

Už jste slyšeli o Flexitariánství? Vegetariánství a veganství, které v posledních letech zažívaly obrovský „Boom,“ už pomalu ustupuje do postraní. Jelikož zájem o zeleninu narůstá, konzumace masa klesá a to ve prospěch toho kvalitnějšího, nastupuje na scénu flexitariánství. Flexitariáni, neboli částeční konzumenti masa nejdou cestou extrémů, uvědomují...

Již ve staré Mezopotámii se věřilo v léčebné schopnosti piva.  V pivě se například rozpouštěli léky pro snadnější vstřebávání. Ředili se tak léky pro vnitřní použití, ale i různé ingredience používané na výplň zubů.  V Egyptě se pivo využívalo k lékařským účelům. Zajímavé je například to,...

Už jste slyšeli o restauraci, kde se jídlo servíruje na špejli? Pokud máte rádi místa s vtipem, moderním interiérem a dobrým jídlem, rozhodně byste se měli vydat prozkoumat restauraci Špejle, tak jako to udělal náš Royal party team. Koncept restaurace je, založen na rychlém občerstvení, které...

Waste taste, neboli vaření beze zbytků v podstatě není žádnou novinkou, toto téma se řešilo už dávno v dobách našich předků. Takovým ukázkovým příkladem správného hospodařením s jídlem byla zabijačka. Prase se zpracovávalo tak zvaně nose-to-tail (od čumáčku až po ocásek).  Dříve totiž nebyly lednice a nebylo...

Alespoň podle Japonců, kteří ji vymezili od stávající čtveřice. Nazvali ji umami, což v českém překladu vyjadřuje něco zvláštně lahodného. Člověk rozlišuje svým jazykem čtyři základní chuti. Často se uvádí, že například sladkou chuť vnímáme jen špičkou jazyka, slanou chuť jeho přední částí, hořkou chuť...

Chlebíčky, víno a o půlnoci šáňo? Tak na to zapomeňte!! Silvestr je tady za pár dní a je nejvyšší čas začít shánět ingredience na silvestrovské koktejly. Pokud vás nudí klasiky tipu Mojito, Cuba Libre, Sex On The Beach a podobně, nechte se s námi inspirovat několika...

Ano, kalendář nám ukazuje, že nám na dveře klepou Vánoce, čas lásky, radosti a dobrého jídla, trávený s rodinou, přáteli a nejbližšími.  A my se budeme držet právě toho dobrého jídla. Myslím, že teď mluvím za nás za všechny, když řeknu, že při jakékoli návštěvě se...

Přichází podzim a řada ovoce a zeleniny léta začínají být hůře dostupné nebo ne zcela zralé pro příjemnou konzumaci. Se změnou ročního období je přirozená také změna běžných surovin, které se nám v kuchyni dostanou pod ruku. V posledních letech jsme na výsluní podzimu přinesli...

Maroko, bohatství kuchyně v Africe. Během našich prázdninových dobrodružství jsme měli možnost podívat se do jedné z afrických zemí, a to je Maroko. Marocká kuchyně je vyhlášená pro své aromatické voňavé koření a skvělé dušené maso. Ale co je opravdovým pokladem pro maročany, na čem...