“Černá kuchyně”

Ne, nebudeme se bavit o umývaní černého nádobí 🙂

Novým trendem v gastronomii, se v letošním roce stalo ČERNÉ UHLÍ.

Jistě jste si všimli, že ne jen černá zmrzlina je HITEM, ale různé druhy pečiva chleby, burgery, dezerty a mnoho dalších potravin. Většina z vás si řekne, potravinářské barvivo, avšak není tomu tak.

Kouzlo černé barvy spočívá v aktivním (medicínském) uhlí, díky kterému, můžete oživit omšelý recept třeba na dukátové buchtičky. Takové uhlí seženeme v každé lékárně či  na internetu.

 

Pryč od uhlí 🙂 říká vám něco ČERNÝ ČESNEK?

Černý česnek je v podstatě surový česnek, který byl po dobu 14 až 30 dnů udržován v prostředí s vlhkostí a  řízené  teplotě 60C° – 76,6C°. Poté jsou žárovky odstraněny a česnek je ponechán, aby mohl oxidovat. Trvá to několik dnů nebo dokonce i týdnů.

Díky procesu, při kterém je černý česnek vyráběn, úplně vymizí jeho ostrá a štiplavá chuť, stejně tak i zápach z úst a rukou je minulostí.

Černým česnekem, můžete oživit a jak to říct “zluxusnit” jakýkoliv recept. Dělá zázraky v polévkách, bohatých omáčkách či dresinkách na maso. Má záhadnou, složitou, bohatou a intenzivní chuť a texturu měkkého, žvýkatelného, ​​suchého ovoce. Při ochutnávání se odkrývají velmi výrazné tóny hořkosti a sladkosti, tmavého karamelu, anýzu a čokolády.